הכי חכם - צלחת חכמה
- hilaelyashar
- 13 בפבר׳ 2023
- זמן קריאה 1 דקות
כשאנחנו רוצים "לאכול בריא" - למה אנחנו מתכוונים? לאנשים שונים יהיו מטרות שונות, או הגדרות שונות לאכילה בריאה. לפי נתונים מצטברים במחקרים שונים, באופן כללי, כהמלצה לציבור הרחב' נאמר שהדיאטה הים תיכונית מקדמת בריאות: ריבוי בירקות ממגוון משפחות וצבעים, המעטה בבשר אדום, שמנים מן הצומח, תוספת קטניות, ובחירה של פחמימות איכותיות עם סיבים, כגון דגנים מלאים.
כמה?
כלי פשוט ונוח לאכילה מאוזנת הוא - "צלחת חכמה". כלל אצבע שעוזר להרכיב צלחת מגוונת, בפרופורציות רצויות בין קבוצות המזון ירקות, חלבונים ושומנים. גודל הצלחת לא מוגדר, אבל היחסים בין המרכיבים כן:
באופן פשטני, אפשר להגיד -
חצי צלחת - ירקות
רבע צלחת (פלוס) - חלבון
רבע צלחת (מינוס) - פחמימה
כמובן שכדאי לגוון בתוך כל קבוצה:
מגוון ירקות, בצבעים שונים, בצורות הכנה שונות כגון: סלט, פלטת ירקות, אנטיפסטי, מרק, מוקפץ.... ועוד
בימים שונים חלבון ממקור שונה, מהצומח ומהחי, בצורות הכנה שונות ומגוונות (וטעימות), וכך גם פחמימות.
אצל רובנו הפרופורציה בארוחה אינה כזו.
ממליצה לבדוק מה וכמה בצלחת שלי, ולנסות לשנות את הפרופורציות בצלחת, לפי הצורך.
(ההמלצה הינה כללית, אינה ייעוץ פרטני, ואינה מפרטת כל קבוצה)

w