קבב גזר
- הילה אלישר עירון
- 9 ביוני 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 30 ביולי 2022
(מנה שהיא ארוחה שלמה - כמעט)
מתכון פרסי (קבב האוויצ') שקיבלתי מחמותי- אהוב כבר 3 דורות
מצרכים:
חצי ק״ג בשר טחון
2 גזרים גדולים
בצל גדול
2-3 תפוחי אדמה
תבלינים: כמון, מלח, פלפל, מעט כורכום. אפשר אבקת מרק
הכנה:
לרסק את הגזר בפומפייה עבה/דקה
לקצוץ את הבצל
* אפשר לאדות את שניהם בסיר עם מעט שמן, מצננים קצת ומוסיפים לבשר
מתבלים את העיסה
בתחתית הסיר לחמם שמן עם התבלינים הנ״ל,
לסדר על התחתית מעל התבלינים פרוסות תפו״א - לצלות לצ׳יפס עם אש קצת גבוהה.
להנמיך מעט את האש ו״לסדר״ על התפו״א את הקבבים בשכבה או שתיים
(יוצרים קבב מוארך, לפי גודל כף היד שמכינה)
לכסות סיר ולתת לקבבים להפריש נוזלים , ולהתבשל בנוזלים האלו כ20-30 דקות
לא לפחד!! לוקח לנוזלים מעט זמן להצטבר, הקבב לא יישרף – הוא מונח על פרוסות תפוח האדמה –
גם אותן אוכלים

בתאבון

Comments